De Liefde & De Luchtvaart

Het idee om ultralichte, super comfortabele (én trendy) schoenen te ontwikkelen heeft altijd in het achterhoofd van de Australische ontwerper Vince Lebon gespeeld. De inspiratie kwam van zijn liefde, Kat (bijnaam: Rollie), die tijdens haar baan als stewardess zocht naar de perfecte schoen om te reizen: Lichtgewicht voor in de koffer en makkelijk aan te trekken en te combineren met elke outfit. Vince was werkzaam als ontwerper voor meerdere merken en wendde zijn passie voor schoenen, interesse voor modetrends en innovativiteit aan om een volledig nieuw schoenenconcept te ontwikkelen.

Rollie-schoenen-Vince-en-Kat-Lebon
Rollie-schoenen-Australie-constructie

Licht & Luchtig

De buitenzolen zijn gemaakt van zogenaamd EVA materiaal, dat schokabsorberend werkt en de schoen haar lichtheid geeft. De binnenzolen zijn gemaakt memory foam, dat zich aanpast aan de voet en zich na het uittrekken van de schoenen herstelt in de oorspronkelijke vorm. Voor de contrefort en andere verstevigingen zijn extra dunne, flexibele en lichte materialen gebruikt. De uppers worden gemaakt van zachte premium leersoorten, zoals met de hand afgewerkte nubuck en gepolijst leer. De echte magie van Rollie schoenen zit hem in het karakter dat Vince in de schoen legt. Een eigen nieuwe wereld van creativiteit, kleur en vreugde: de Rollienation.

Rollies ‘ten voeten uit’

Geen sokken? Geen probleem

Door het gebruik van ademende materialen voor de upper en leer voor de uitneembare binnenzool, zal je niet snel last hebben van zweetvoeten.

Ultralicht & Elastisch

De EVA buitenzool maakt de schoen ultralicht in gewicht. Heerlijk licht aan de voeten en de ideale schoen om mee te nemen op vakantie. Het elastiek aan de binnenzijde zorgt ervoor dat de schoen op z’n plek blijft zitten, maar voldoende flexibiliteit biedt.

Memory foam binnenzolen

De uitneembare binnenzool is gemaakt van zogenaamd ‘memory foam’, dat zich aanpast aan de vorm van de voet en zich in de oorspronkelijke vorm hersteld wanneer je de schoenen niet draagt.

Ideaal voor op reis

Rollies zijn lichtgewicht en gemaakt van luchtige materialen. Zacht leer, nubuck of suede, met heldere kleuren en prints. Ontspannen en vrolijk. Precies de stemming die de ideale reisgenoot moet hebben. En ze slokken weinig gewicht op in de koffer.

Anti-slip & Slijtvast

Om het risico van uitglijden tegen te gaan, is de buitenzool voorzien van reliëf. Het materiaal waarvan de buitenzool is gemaakt, EVA, staat bekend om de slijtvastheid en gaat erg lang mee.

Ontworpen in Australië

Rollie schoenen worden ontworpen in Melbourne (Australië), waar Vince Lebon met zijn team de ‘Rollienation’ elke dag meer kleur geeft. De passie en creativiteit komen elk seizoen weer tot uiting in nieuwe modellen, materialen en kleuren.

Rollie-lichtgewicht-comfortabel-schoenen_BANNER_2800x300px